Mortadella vorst Bologna 100g Öko

4.80

Mortadellal on sametine tekstuur ja ühtlane erkroosa värvus; vähemalt 15% igast viilust peaks koosnema pärlvalgetest rasvatükkidest. See orgaaniline mortadella ei sisalda sealiha kõhtu, mille tulemuseks on kergem toode. Liha ja rasva segu on maitsestatud soola, tervete ja jahvatatud pipraga, võib olla lisatud ka muid maitseaineid ja pistaatsiapähkleid.

  • Ei ole lisatud säilitusaineid
  • Ei sisalda värvaineid
  • Laktoosi- ja gluteenivaba
Toode on laost otsas.

Mortadella võisid leiutada mungad või võib-olla ka Salaroci gildi sealihamüüjad, aga selle valmistamise tehnika tegi ametlikuks 1661. aastal kardinal Farnese, kes määras, et seda tohib valmistada ainult sealihast. See on tõenäoliselt esimene toidutootmise määrus ajaloos.

Kuidas serveerida?

Mortadellat võib süüa niisama või serveerida kooriku leivaga või tugevama maitse saamiseks traditsioonilise palsamiäädikaga. Sobib hästi punaste veinidega või vahuveinidega.