Toorsink Prosciutto San Daniele 70g Öko

8.90
Toorsink Prosciutto San Daniele on roosakaspunane, valgete rasvatriipudega tugeva aroomi ja magusa õrna maitsega. San Daniele küla asub Friuli-Venezia Giulia maakonnas. Selle piirkonna mikrokliima annab kuulsale singile oma eripära. Toorsink Prosciutto San Daniele tootmistsükkel peab olema vähemalt 13 kuud, millest vähemalt kaheksa kuud kulub selle loomulikuks maitsestamiseks, kusjuures ainsa lisaainena on lisatud veidi meresoola.
  • Ei ole lisatud säilitusaineid
  • Ei sisalda värvaineid
  • Pole lisatud suhkruid
  • Laktoosi- ja gluteenivaba
Toode on laost otsas.
Toiteväärtus 100 g/ml kohta
Energiasisaldus 1145/275
Rasvad 19
Millest küllastunud rasvhapped 6,5
Süsivesikud 0,2
Valgud 26
Sool 4,4

Koostisosad

*sealihasink, *meresool

Toiteväärtused

Toitumisspetsialistid ja eksperdid kinnitavad, et mahetoorsink on tervislik toit, mis sobib igapäevaseks tarbimiseks. Ökoloogiline Toorsink Prosciutto San Daniele on kõrge toiteväärtusega: selles on vähe rasva, palju vitamiine, mineraalsooli ja valke, mis on kergesti omastatavad. Hea seeduvus tähendab, et see sobib ka lastele, sportlastele ja eakatele. Toorsink sisaldab suures koguses küllastumata rasvu. Üks neist, oleiinhape, on sama monoküllastumata rasv, mis sisaldub ekstra neitsioliiviõlis ja mis aitab ennetada südamehaigusi. Toorsingi aminohapped on füüsiliselt intensiivse spordiga tegelejate toitumise oluline osa: valiin, leutsiin ja isoleutsiin detoksifitseerivad, aitavad võidelda väsimuse vastu ja parandavad pikaajalisest stressist kahjustatud lihaskude. Toorsink on täisväärtuslik ja maitsev toit: see on rikas B-vitamiinide ja mitmesuguste kergesti omastatavate mineraalainete poolest. E-vitamiinid ja seleen kaitsevad rakkude lagunemist põhjustavate vabade radikaalide toime eest.

Kuidas serveerida?

Proovige toorsink Prosciutto San Daniele antipastina, värske krõbeda koorikuga saia, röstitud saia, saiapulkade ja meloni, moosiga, viigimarjade või eksootiliste puuviljade – näiteks ananassiga. Sellest saab maitsva suupiste serveerides ka näiteks ciabattaga ja/või mozzarellaga. Toorsink on Vahemere Itaalia köögi klassikaline koostisosa. Kõige paremini sobib serveerida valge kuiva aromaatse veiniga või šampanjaga, näiteks Saignee De Meunier Nature Brut või orgaanilise Lambruscoga.